رأی وحدت رویه شماره 805 هیأت عمومی دیوان عالی کشور با موضوع : تعیین وجه التزام بیش از شاخص نرخ تورم در تعهدات پولی

در ابتدا متن رای وحدت رویه می آید ، سپس برای خواندن متن کامل ( شرح موضوع ، نظر دادستان یا نماینده ی ایشان ) لینک آن در سامانه ملی قوانین و روزنامه رسمی آورده شده است

رأی وحدت‌ رویه شماره ۸۰۵ ـ ۱۶ /۱۰ /۱۳۹۹ هیأت‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور
تعیین وجه التزام قراردادی به منظور جبران خسارت تأخیر در ایفای تعهدات پولی، مشمول اطلاق ماده ۲۳۰ قانون مدنی و عبارت قسمت اخیر ماده ۵۲۲ قانون آیین دادرسی دادگاه‌ های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ است و با عنایت به ماده ۶ قانون اخیرالذکر، مبلغ وجه التزام تعیین شده در قرارداد، حتی اگر بیش از شاخص قیمت ‌های اعلامی رسمی (نرخ تورم) باشد، در صورتی که مغایرتی با قوانین و مقررات امری از جمله مقررات پولی نداشته باشد، معتبر و فاقد اشکال قانونی است. بنا به مراتب، رأی شعبه ۲۵ دادگاه تجدیدنظر استان مازندران تا حدی که با این نظر انطباق دارد به اکثریت آراء صحیح و قانونی تشخیص داده می ‌شود. این رأی طبق ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات بعدی، در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه‌ ها و سایر مراجع، اعم از قضایی و غیر آن لازم ‌الاتباع است.

متن از سامانه ملی قوانین

متن از روزنامه رسمی

خواندن مطلب  رأي وحدت رويه شماره ۸۴۷ هيأت عمومي ديوان عالي کشور با موضوع بطلان معامله وکیل در صورت عدم رعایت مصلحت موکل ( به شرط عدم تنفیذ موکل )

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید