از افراد غریبه ، خوراکی قبول نکنید تا مال و سلامتتان در معرض خطر قرار نگیرد ! ( بررسی سرقت مقرون به آزار )

فهرست مطالب

مقدمه

باید توجه نمود ، گاهی سارقین نه به طور مخفیانه و یا با قدرتنمایی ، بلکه از طریق جلب اعتماد و خوراندن خوراکی آلوده، نسبت به سرقت اموال اقدام می نمایند
به همین دلیل لازم است ، علاوه بر دقت در این خصوص ، به کودکان ، آموزش های لازم را بدهید

عنصر قانونی

ماده ۶۵۲ کتاب پنجم قانون مجازات : هر گاه سرقت مقرون به آزار باشد و یا سارق مسلح باشد به حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم می ‌شود و اگر‌ جرحی نیز واقع شده باشد علاوه بر مجازات جرح به حداکثر مجازات مذکور در این ماده محکوم می ‌گردد.

مصادیق آزار مندرج در ماده ۶۵۲ کتاب پنجم قانون مجازات (تعزیرات )

با توجه به اینکه ، در این جرم ، می توان مصادیق متنوعی را به عنوان آزار در نظر گرفت ، برای فهم بهتر ماده ، بخشی از متن یک نشست قضایی و همچنین بخشی از پاسخ یک نظریه مشورتی ، در ادامه می آید

نشست قضایی در خصوص : بیهوش کردن فرد برای سرقت از او

صورت‌جلسه نشست قضائی
کد نشست
۱۴۰۰-۷۹۹۸

برگزار شده توسط
استان گیلان/ شهر بندر انزلی
تاریخ برگزاری
۱۳۹۹/۰۴/۱۷

موضوع
سرقت مقرون به آزار از طریق بیهوش کردن
پرسش
چنانچه متهم با خوراندن آب میوه ای که در آن مواد بیهوش کننده ریخته است یا دستمالی که آغشته به مواد بیهوش کننده است ، سبب بیهوشی سرنشین خودروی خود شده و بدون آنکه آسیبی جسمی به وی وارد کرده باشد اموال وی را برباید ، آیا موضوع مشمول سرقت مقرون به آزار است؟

خواندن مطلب  موانع نکاح

نظر هیئت عالی
همانگونه که جنایت بر اعضاء از مصادیق آزار محسوب می گردد، جنایت بر منافع نیز که قسیم اعضاء است می تواند مصداق آزار باشد. لذا موضوع سوال، سرقت مقرون به آزار تلقی می شود.

نظر اکثریت
نظر به اینکه حسب ماده ۶۵۲ کتاب تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ مقصود از آزار اعم از آزار جسمی و روحی است و علاوه بر این در موارد بیهوشی (مشروط به کاهش هوشیاری) ارش تعلق میگیرد لذا موضوع مشمول سرقت مقرون به آزار است.

برای خواندن متن کامل این نشست قضایی ( اینجا ) ، کلیک نمایید

یک نظریه مشورتی در خصوص مصادیق آزار

بخشی از پاسخ اداره کل حقوقی قوه قضاییه ، که به فهم بهتر ماده ۶۵۲ کمک می نماید
جزئیات نظریه
شماره نظریه : ۷/۱۴۰۰/۱۰۱۶
شماره پرونده : ۱۴۰۰-۱۸۶/۱-۱۰۱۶ ک
تاریخ نظریه : ۱۴۰۰/۱۰/۲۷

منظور از «آزار» در ماده ۶۵۲ قانون مجازات اسلامی(تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵ هرگونه صدمه بدنی و روحی است که موجب سلب یا تقلیل مقاومت صاحب مال شده و به منظور انجام سرقت اعمال می‌شود؛ یعنی آزار سارق از ارکان مادی تشکیل‌دهنده بزه موضوع ماده صدرالذکر است و علی‌الاصول این آزار علیه صاحب مال مسروقه اعمال می‌شود و آزار نسبت به شخص ثالث مانند بستگان صاحب مال یا رهگذری که در مقابل سارق مقاومت می‌کند و سعی دارند مانع انجام سرقت شوند نیز می‌تواند مصادیق «آزار» موضوع ماده ۶۵۲ قانون صدرالذکر تلقی شود؛ به عبارت دیگر، «آزار» موضوع این ماده یک مفهوم عرفی و موضوعی است که در هر مورد دادگاه با عنایت به اوضاع و احوال قضیه باید آن‌را احراز کند. بدیهی است چنانچه بعد از انجام سرقت به طور اتفاقی سارق صدمه‌ای به یک رهگذر وارد کند، از شمول ماده مذکور خارج است.
برای خواندن متن سوال و متن کامل این نظریه ( اینجا ) کلیک نمایید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید